Események - katolikus.info - A keresztény hit és a politika

Ite, missa est!
Benedicamus Domino!
Látni és láttatni
Tartalomhoz ugrás
Március 15-i ünnepségünkre szeretettel várunk mindenkit

2020. március 15-én a 11 órás szentmise után Düsseldorfban:

Maria, Hilfe der Christen Kirche templom közösségi termében
40547 Düsseldorf-Lörick
Löricker Str. 35
A rendezvény a koronavírus terjedése miatt elmaradt. Azonban ami késik, nem múlik!
A hetedik helyen Orbán Viktor miniszterelnök áll. A magyarázat szerint a magyar politikus ellentmondásosságot váltott ki, mert határozottan kiáll Magyarország identitásának megtartása mellett, mint keresztény nemzet. „A magyarok a világ lakosságának 0,2%-át alkotják. Van-e értelme, hogy egy ilyen méretű nemzet állást foglaljon és kiálljon egy ügyért? Igen” – idézi a miniszterelnököt az amerikai lap, majd hosszasan bemutatja tevékenységét a keresztény értékek és identitás védelmében elmondott beszédeiből idézve.
Két magyar is szerepel egy amerikai katolikus magazin Év embere toplistáján

Az „Inside the Vatican” (A Vatikánon belül) amerikai katolikus havilap minden év januári számában közzé teszi az Év embere tizes listáját. A magazin szerkesztői kiválasztanak olyan személyiségeket, akik katolikus szempontból kiemelkedő hatást gyakoroltak tevékenységükkel környezetükre, szerepeltek a hírekben, illetve a világ és a hit fontos kérdéseiben jelentős szerepet vállaltak. 2019 eseményeire visszatekintve az amerikai katolikus havilap két magyart is besorolt toplistájába.


Ötödik helyen találjuk Böjte Csaba atyát, aki évtizedek óta fogad  be és nevel fel gyermekeket az utcáról. „Egy magyar ferences, aki  elhagyott gyermekeket segít” – így jellemzi a szerzetest a  tevékenységéről szóló hosszú méltatás. „Nemcsak élelmet és szállást  biztosít nekik, hanem bekapcsolja őket egy közösségbe is.”
Fotó: Csaba testvér Duisburgban Ficsor László lektorralwww.katolikus.info
Keresztény Hit Alapítvány
Ficsor László, a kuratórium elnöke

H-1133 Budapest, Pannonia u. 64/B
D-47441 Moers, Neuer Wall 2, Észak-Rajna-Vesztfália, Németország
Vissza a tartalomhoz